Kdo si hraje (na automatech), nezlobí

"Jestli toho klauna netrefím míčkem, tak nedostanu bonusové kolo!", říká mi netrpělivě hlas v mé hlavě v soutěživé extázi. Tuto extázi jsem prožívala v budově s barevnými lákavými billboardy a blikajícími panely, ze které se hlasitě ozývaly všemožné zvuky. "Pachinko" a "Slot" - někdy až několikapatrové budovy plné (vý?)herních automatů. Narážím na ně nejen ve velkoměstech, ale i v menších městečkách. To, co mají společného, je příšerná kakofonie hluku linoucí se z automatů a také (pro mě překvapivě) mnoho návštěvníků všech věkových kategoriích. 

Najdete zde hrací automaty na vytažení plyšáků, potravin, hraček a jiných více či méně obvyklých věcí. Dále klasické hrací automaty, ale také je možnost zahrát si např. závodní, střílecí či bubnovací hry. V některých hernách je dovoleno i kouřit, což snadno poznáte podle mlžného oparu a hluku evidentně nestíhajícího odtahu vzduchu. Na veřejnosti smíte kouřit jen na vyhraněných místech, kterých mnoho není. 

A koho na těchto místech potkáte? Po večerech tam můžete potkat muže v oblecích, dopoledne a odpoledne důchodce, děti a mládež. Pro děti mívají i speciální dětské hry. No a o víkendu se tam můžete střetnout s celou rodinkou, která si zde užívá radostí volného dne. 

Narazili jste už na taková místa? Jak by se Vám líbilo mít něco takového i v ČR?

Tajné focení místnosti s hráči :)

Komentáře

  1. Tohle musí bejt hrozná závislost... vlastně jsem ráda, že to u nás je alespoň trochu ošéfovaný zákonem, protože závislost je závislost, i když jen na hře... Těším se na další poznatky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když jsem o těchto místech věděla, překvapilo mě kolik lidí tam doopravdy chodí. Bohužel občas někdo skončí se závislostí a může se stát, že pak nakonec přijde i o domov (o bezdomovcích v Japonsku: http://dvouprsteponozky.blogspot.tw/2017/11/ueno-park.html). A jak píšete, zdá se, že nakonec možná můžeme být za některé regulace opravdu i rádi :)

      Vymazat

Okomentovat

Nejčtenější příspěvky

Můžeš-li, dej si šlofíka

Kapsulové hotely

Říše divů

Jídlomat aneb jde to i bez dlouhého objednávání

Méně fotek, více zážitků